Alt text

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η LEROY MERLIN

Επισφραγίζοντας για μια ακόμη φορά τη δέσμευση που προκύπτει από τη φιλοσοφία της να δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, η LEROY MERLIN υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, η οποία στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Αντλώντας έμπνευση από τις πρωτοβουλίες του μητρικού ομίλου ADEO σχετικά με για διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη (D&I), η LEROY MERLIN εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διασφαλίζει ότι κάθε ένας από τους ανθρώπους της εταιρείας έχει φωνή, ρόλο και είναι σημαντικός.

Όπως είπε και η Άννα Παζούλη, HR Director της LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου, «Οι προκλήσεις για την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό θέμα του HR. Οι εργαζόμενοί μας πρέπει να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία και να εκφράζουν τους ανθρώπους της κοινότητας που εξυπηρετούν καθημερινά. Στη LEROY MERLIN, μιλώντας για διαφορετικότητα, εννοούμε πάνω από όλα την αποδοχή της μοναδικότητας. Η στρατηγική αυτή καθορίζει το πώς αντιμετωπίζουμε και τους καταναλωτές μας, ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας σε όλα τα επίπεδα».

Υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, η Εταιρεία επιβεβαιώνει και επίσημα ότι λειτουργεί με βάση τις αρχές της ισότητας και της ενσωμάτωσης. Ήδη, παρέχει συγκεκριμένα εργαλεία και κλειδιά για να μπορέσουν οι άνθρωποί της να είναι προστατευμένοι από κάθε μορφή διάκρισης, παρενόχλησης ή διαφθοράς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 42% του συνόλου του εργατικού δυναμικού και το 40% των διοικητικών θέσεων καλύπτεται από γυναίκες.

Η υπογραφή της Χάρτας έγινε με την παρουσία της κας Παζούλη από πλευράς της LEROY MERLIN, του Προέδρου του ΚΕΑΝ και ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας, κ. Σταύρου Μηλιώνη και της Υπεύθυνης Επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, κ. Κατερίνας Ψύχα.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις. Το 2019 η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που την υπέγραψε. Στόχος της Χάρτας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.